úterý 11. prosince 2012

První běžkování

Včera, při pohledu z okna, mě ovládla jediná myšlenka. Musím se dostat na běžky. A to rychle, než to zase roztaje. V posledních dvou letech je v Brně se sněhem potíž a to jsem si předloni koupila novou výbavičku :) Rychle jsem popřesouvala dnešní meetingy na odpoledne, nechala si schválit půl dne dovolené a těšila se na běžkování jak malé děcko na Ježíška. Večer mi dalo trochu práce zkompletovat vybavení, protože novou výbavičku nemám jen já, ale i David a starší dcera a ještě jsem si na ni nezvykla. SNS k SNS a NNN k NNN. S překvapením jsem zjistila, že (asi) na mých botách jsou ještě cedulky.


Ráno jsem vyprovodila mladší dítko do školy a mazala s nenamazanýma běžkama na nejbližší pole. Mám totiž model Nordic Cruising, který má pod patou vlnovky, takže netřeba mazat. Jede stejně pomalu do kopce jako z kopce. Ale alespoň nepodkluzuje :)
Pohled na zasněžené pole mi samovolně vyvolal na tváři úsměv. A první odpichy to jen umocnily. Jako blbec jsem se usmívala asi kilometr, než přišel první kopec a trochu ustoupila ta počáteční euforie.


Stopu přede mnou vysoustružily dvě osůbky (moje mamka s tchýňkou), ale protože se bojí sebemenší rychlosti, brzy jsem se oddělila a začala si vyjíždět okruh "na míru". Fascinovaně jsem hleděla na svoje lyže, které vlastně nebyly cestou z kopce vůbec vidět, jak projížděly hlubokým prašanem. Bylo to legrační, jak jsem tak jela ze svahu na neviditelných lyžích. Tak mě to bavilo, že jsem nakonec žádnou pořádnou stopu nevyjela, protože jsem z kopce jezdila pořád "po novým" a kochala se jízdou v prašanu.


Až jsem se nabažila počáteční radosti, začala jsem zkoušet správnou techniku, kterou jsem večer před usnutím studovala na you tube. Nebylo to jednoduchý. Respektive šlo to, ale jen když jsem jela mírně z kopce.
Dvě hoďky mi stačily na vyblbnutí a zítra budu pokračovat. Doma jsem si dala teplou sprchu a gulášek a víc než do práce, mě to táhlo do postele na šlofíka.

2 komentáře:

  1. No já chci zkusit běžky v příštím týdnu po 13 letech :-)
    To bude mazec, vůbec nevím, co od toho mám čekat.. ale ono to nějak dopadne.

    PS: zrušit robota při psaní komenářů prosím..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To čekej hlavně hodně legrace :D To záleží taky hodně na terénu, jak to dopadne :) Držím palce :)

      Vymazat