neděle 13. dubna 2014

Bezva Masaryk Run

Ráno trošku stresíček. Ani ne tak kvůli běhu samotnému, ale kvůli reportáži pro Bezvabeh.cz, kterou jsem o závodě měla udělat. Já jsem totiž přespříliš zodpovědná osoba a tak jsem nechtěla zadavatele zklamat :)

Než jsem ráno vyjela na autodrom, kde se závod konal, koukla jsem na teploměr, který hlásal 15 stupňů a rozhodla se pro trenýrky a triko. Na poslední chvíli jsem si naštěstí vzala ještě bundu. Musím říct, že jen málo lidí se mi dnes nedívalo na nohy. Ne pro jejich krásu ;-) ale oblečeni často v zimním, nevěřícně koukali. No jo, to jsem dnes přepískla. Na okruhu bylo totiž 9 stupňů, studenej vítr a do závodu 2 hodiny :)
Tak jsme si to alespoň s holkama zpestřovaly nácvikem na stupních vítězů :)

já, Martina a Hanka

Než se závod rozběhl, stihly jsme i zapózovat s Bájenkama :)


A až se závod rozběhl, tak už mi bylo teplo :) Kousek za startem to šlo mírně do kopečka, ale to jsem věděla, poněvadž už jsem tuto část několikrát jela na kolečkových bruslích. Ale pak už to šlo z kopce. A hoooodně dlouho z kopce. To nevěštilo nic dobrého. V tu chvíli jsem se ale kochala. Bylo super, vidět barevný had běžců, jak se táhne zatáčkami okruhu. Už tak super nebylo, vidět had běžců, jak zpomaluje a táhne se zatáčkami nahoru. No nic, zakousla jsem se a táhla taky. Průběh prvním kolem byl ve znamení lapání po dechu. I když to tak na fotce nevypadá :)

to druhé zprava, černé, nejvíc smějící se, jsem já :)
 Druhé kolo jsem se kousla ještě víc a zaběhla o něco rychleji než to první. Sil bylo celkem dost, takže jsem si závod nesmírně užívala. Cílem jsem proběhla za 52:20 a na garminu je z toho krásná mapička.

Pak jsem dělala ty rozhovory a čekala na vyhlášení výsledků a když jsem se zase potkala s holkama, tak mi hlásily, že Hanka skončila čtvrtá. V hlavní kategorii. Naprosto parádní výkon, gratuluji Hance a z legrace říkám, že se jdu podívat na výsledky, třeba jsem taky čtvrtá :) A ono to tak vážně bylo!!!! Sice ne v hlavní, ale své - ženy B - kategorii, ale to nic nemění na tom, jakou jsem z toho měla radost :) Kterou samozřejmě u čtvrtého místa záhy vystřídá naštvání, ale to už tak bývá :) Nebo alespoň loni jsem si těch čtyřek užila :)
Co dodat? Dobře zorganizovaný krásný závod, v zajímavém prostředí, který jestli se příští rok zase uskuteční, má určitě šanci hodně zvýšit počet startujících ... i když letošní bezmála tisícovka, je na první ročník slušné číslo.

Tady fotky ze závodu, které nafotil Robin a myslím, že se mu povedly. 

4 komentáře:

  1. Renato, váš blog čtu pravidelně a masarykrun dnes jsem běžela také, mimochodem na té fotce je a i moje tvář - to zprava, akorát fialové :)
    Gratulace k super výsledku!

    OdpovědětVymazat
  2. Jé Valerie, to mě vážně těší :) a děkuji. Taky se na fotce usmíváte, tak to se muselo taky dobře běžet :)

    OdpovědětVymazat
  3. Renčo, gratuluju k bramboře - s takovým progresem Tě už za chvílli budem vídat jen na bedně :o) Doufám že Ti úsměv vydržel až do cíle :)
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O to strach nemám Jiříku :) Na bednu jsou jiní rychlíci :) ... Úsměv v cíli je přece samozřejmost. Jak bych pak na fotkách vypadala? :D

      Vymazat