sobota 30. března 2013

Tahle zima chce morál

Když jsem minulou sobotu běhala s foťákem po Praze téměř 8 hodin v mrazu, zařekla jsem se, že dokud nebude pořádně nad nulou, tak už ven nevylezu. To jsem si myslela, že mluvím tak o dvou, třech dnech. V neděli jsem nevystrčila nos z bytu, ale v pondělí mě už začalo hryzat svědomí. Takhle tu můžu taky čekat pěkně dlouho. Nazula jsem tenisky a jala se běhat schody. Máme jich v domě 84 a když je člověk vyběhne 10x, dá to docela zabrat. Soudě dle barvičky ve tváři, mohla jsem být s tréninkem spokojena.


Když už jsem ale byla u toho indoor tréninku, chtělo to trochu zaposilovat. Nainstalovala jsem si jakousi aplikaci ABS Trainer, protože když chci cvičit doma, tak mně nějak dochází nápady na cviky. Toto měl být pro dnešek můj průvodce. Vybrala jsem si hned první program s krásným názvem Beach Ready. Sice mám jiné ambice a letos se asi ani na beach nepodívám, ale byl to pro začátek ten nejjednodušší program. Raději jsem se pak nedívala, jak vypadají ty pokročilé ... stačilo, když mi pán v telefonu nesmlouvavě odpočítával sklapovačky a twisty, nenechal mi ani pořádně vydechnout a na závěr mě vyzval na další sérii. Naštěstí jsem se nenechala přemluvit. I tak jsem se dva dny nemohla pořádně ani smát.


Schody jsem si v týdnu dala ještě jednou a asi v nich budu pokračovat. Pěkně jsem totiž cítila lýtka, takže to bude fajn příprava pro běh naboso. Nakonec mi ale po pár dnech přece jen chyběl čerstvý vzduch a tak jsem s přemáháním vyběhla. Sice můj zamilovaný Zamilovaný hájek je ještě pod sněhem, ale s předpovědí, kterou dnes vydala ČHMÚ na duben, bych toho moc nenaběhala.

konec března v Zamilovaném hájku
  Holt tahle zima není pro zhýčkaný :)

5 komentářů:

  1. To si pis..:).. Tahle zima je jen pro silny povahy:).
    Premyslel jsem o tom a asi to neni primarne jen tou "zimou", ale tim, ze bylo a je porad malo slunicka.. to cloveka vycerpa celkem hodne.
    No udelal jsem hromadu zahradnich praci a tak zitra budu premyslet o nejakem treningu..:)
    MSF! Boji se zimou zdar! Snad uz je to jaro jenom za 4-5 rohem..

    OdpovědětVymazat
  2. Co je to "sluníčko"? :) Ano, jde to jedno s druhým. Ještě že alespoň ty endorfiny si můžeme ovlivnit sami :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, jsi blazen běhat v baráku schody, ale mezi běžci to je pozitivní, zasloužíš si uznání. :) Proč se ti nechce jít běhat ven, právě to počasí nejvíc motivuje. Ať to běhá a pozor na šlachy co drží klenbu chodidla, schody jim dávají zabrat.

    OdpovědětVymazat
  4. Už mě to bílo prostě nemotivuje :) Co to znamená, že ty šlachy dostávájí zabrat? Jako že sílí? :) a budou mi držet klenbu? to bych brala ... nebo naopak si můžu něco přivodit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen json hodne namahany a muze clovek dostat krec. Samozrejme se tim posily, ale chce je to protahovat, osobne si vetsonou doma hraji s balonkem a masiruji nohu...

      Vymazat