neděle 14. dubna 2013

Cestou necestou II.

prvním dílu jsme skončili těsně před Vranovem. Jak už jsem psala, v tomto miniseriálu :) mám za cíl proběhnout trasu závodu Brněnský masakr. Vypadá to na 4 díly :)

Kostel ve Vranově

Na trasu masakru jsme naběhli ve Vranově. Vranov leží poměrně vysoko, končí zde cyklobus, kterým se nechávají vyvážet někteří cyklisté, aby si zamakali cestou z kopce :) My se tedy taky pustili z kopce, po žluté do Adamova. Krásná cesta, kochali jsme se, nehlídali si značku a zapomněli před nádražím odbočit :)

Cesta do Adamova
 
Z Adamova se běží kousek po silnici a po odbočení na lesní cestu, přestává být legrace. 4,5 kilometrů do kopce. Cesta je ale zpevněná a věřím, že někteří zde poběží, já jsem ale přešla na nordic walking a i tak jsem měla tep hodně vysoký. Na vrcholu kopce je potom Máchův památník, popsaný kolem dokola Májem.

Máchův památník

Chvíli jsem se začetla a už jsme zase metli dál, tentokrát po červené 3km na Nový hrad. Krásný běžecký úsek, po pravé straně výhledy do údolí, po levé straně les plný prvních jarních kytiček.

Jaro je tu :)

Na mapě závodu je takový malý krucánek, který naznačuje, že se zaběhne i na zříceninu, i když stojí mimo cestu. Pustili jsme se po první stezičce, která vedla tím směrem. Hrad se sice přiblížil na dosah, ale jaksi nás dělil hradní příkop. Tak tudy by to nešlo. Vracet se nám ale nechtělo, tak jsme se trochu krkolmě za pomocí hůlek sesunuli na správnou cestu. Hrad už byl otevřen, na nádvoří popíjelo plno kolistů kofolu.

Zřícenina Nový hrad

 Od zříceniny jsme běželi po zelené zpět do Adamova. Místy bylo docela bahýnko, šikovně maskované spadaným listím, takže už mám zablácené i ty poslední, čtvrté tenisky a budu muset čistit :( Nebo necháváte bláto opadat? :) Lesní cesta brzy ústí na cyklostezku údolím, která byla dnes opravdu na prasknutí. Děti, těhotné ženy, důchodci, všichni snad vytáhli kolo. Proto je následující záběr téměř zázrakem.

cyklostezka do Adamova

Opět běžecký úsek zpět do Adamova. Kdo už tady nebude moct běžet, pro toho to bude hooodně zdlouhavých pár kilometrů po rovině po asfaltu.
A pozor, vy co jste dočetli až sem a chystáte se běžet... Zapomeňte na veškerý text, který jsem doteď napsala. Právě jsem totiž otevřela mapu závodu, že dopíšu do textu kilometry a v přípravě se stala chyba. My to celé běželi dnes obráceně! A tak jsme si libovali, jak je to pěkně vystavěná trať, tolik běžeckých úseků mírně z kopečka... Ach jo :(  No nic, tak budete muset vydržet ještě asi o jeden díl víc :) mapa závodu
Jak se to mohlo stát? Já, takový milovník map! Teď si připadám jako ten osel, co jsem ho ještě po cestě fotila ... :)

osel

Z Adamova pak cesta pokračuje do Babic a Bílovic, ale my jsme se vrátili zpět k autu do Vranova. Závěrečných 3,5 km do kopce jsme si užili pomalým během za pomocí hůlek a aby mi na hodinkách svítila rovná dvacítka, musela jsem ještě 3x oběhnout auto :)

 

9 komentářů:

  1. jojo, kterej si ještě zopakuju v obráceným směru :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, Renčo, to se tak hezky čte!
    Já chci běžet s Tebou!
    Prosím Tě, nějak ses mi ztratila z Garminu, nevíš, čím to může být? To víš, já a technika...
    Tina

    OdpovědětVymazat
  3. Pekny vylet, uzivej si jara a pobytu venku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užívám, jak to jde. Kdyby tak šlo i pracovat venku :) Měj se krásně a vyfoť nám prcka :)

      Vymazat
    2. Mame fotky na Rajceti, ale zaheslovany. Nemam nejak duveru k internetu a tak nechci obrazky Emmy jen tak nechat kolovat. Rada ti ale poslu link + heslo emailem. Moje adresa je hejrom@hotmail.com.

      Vymazat
  4. Marti, o prázdninách se domluvíme a nějaký úsek si proběhneme :) Na Garminu vidím všechno v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle miluju.. ten vtip a poctivy pristup..musim probehnout v obracenym smeru.. 3x obehla auto (to je jak v nejakym ritualu) aby mela 20km.
    At se dari, moc hezky.. Pobihani zdar! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, zodpovědnějšího "blbce" bys těžko pohledal :) vidíš, to je ta sebereflexe, kterou nám psaní dává :D

      Vymazat