čtvrtek 25. července 2013

Prázdniny

Prázdniny ... i když od příštího roku bude číslo mého věku začínat čtyřkou, stále pro mě má slovo "prázdniny" ten kouzelný zvuk, jako mělo v dětství. Nikdy jsem nepřestala mít prázdniny. Ne, nejsem učitelka, ani divadelní herečka .... na moji školní docházku plynule navázalo mateřství a tak pro mě tyto dva měsíce zůstávají jiné, než zbytek roku. Voní lesem, voní mořem, pískem, sluníčkem a hlavně voní pohodou. Přepínám do jiného módu. Není potřeba kontrolovat úkoly, převážet ze školy na trénink, chystat svačiny. Najednou mám i v týdnu víc času. Člověk by řekl ... tak to bude spousta naběhaných kilometrů. Ale opak je pravdou. Nechce se mi nic měřit, nic zapisovat a už vůbec si dávat nějaké cíle. Můj cíl je teď být s rodinou, vidět se se všemi kamarády, na které jinak nemám čas, opíkat buřty, lézt po horách, plavat v rybníce. Vím, že si v zimě nad sloupečkem "naběháno" opět postesknu, že to byla zase v létě okurková sezona ... a že až nebudu na konci srpna na závodech moct popadnou dech, budu si nadávat, že jsem přece jen té přípravě víc nedala a že se budu dokonce těšit, až ty prázdniny skončí a vrátí se nám do života nějaká ta pravidelnost ... Ale teď jsou PRÁZDNINY a já doufám, že pro mě ještě dlouho neskončí.




5 komentářů:

  1. Moje rec! Letos mi (s detma) po letech dovolena zase pripadala jako prazdniny se vsim, co k nim patri (vesnicke koupaliste, pusa upatlana od melounu, brambory v popelu vecerniho ohynku....)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně :) Je jedno, jestli jsi dítě nebo rodič, prázdniny jsou prostě super, se vším tím, co k nim patří :)

      Vymazat
  2. Renco, tradicne moc hezky fotky, co maji krasnou letni atmosferu...
    Nekdo skuhra, ze je horko (nebo ze prsi..) jini se spravne raduji, ze je leto, ze jsou PRAZDNINY! Ses muj clovek! Leto, budiz pochvaleno...

    At nam to hezky a vesele beha! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidi nejsou zvyklí, že nemůžou něčemu poručit nebo něco ovlivnit a tak na to nadávají, místo aby se přizpůsobili. Je vedro, tak holt nepůjdu běhat a půjdu se koupat. Nebo půjdu běhat, ale pak si nebudu stěžovat :) Je to věc naší volby. Prázdniny jsou návrat do dětství a v tom jsme se taky žádným počasím netrápili :)

      Vymazat
  3. U mňa bude nový rok začínať prvýkrát trojkou, ale tiež na prázdniny nedám dopustiť :)

    OdpovědětVymazat