neděle 30. prosince 2012

Včera, dnes a zítra :)

Den před koncem roku a já vyčítám svoje Garminy. No a kdy, když ne dnes, se podívat na celkový počet naběhaných kilometrů za tento rok ... údaj, kterému se moje oko poslední půlrok vyhýbá. A je to tu. 988km. Poslední letošní minicíl je na světě. Dnes si zaběhnu pro tisícovku.


Venku krásně svítí sluníčko, nikde živáčka a mně se hlavou honí myšlenky na uplynulý běžecký rok. Začal krásně - vybrali mě do PIM Women´s Challenge. Hned na to jsem absolvovala zimní závod 24hodin na Lysé hoře (LH24), ze kterého mi na stěně visí dokonce medaile. Pak jsem si zlepšila osobáky na všech tratích - Kbelská desítka 47:37, Pražský půlmaraton 1:44:34, Pražský maraton 3:43:58. Pak ale náhlá ztráta tatínka, která mě vyřadila na 3 měsíce ze života. Podzimní závody mi už nevyšly. V listopadu diagnóza srdečního problému. Konec závodění a zároveň začátek nové životní i běžecké etapy.


A co si přát a plánovat v novém roce? ... nějaké ty cíle už v hlavě mám. Ale jak nás školili, cíl musí být SMART. Snad to v mém případě platí:
S - specific - specifický - chci běhat a přežít :) Tudíž si budu hlídat tep pod 150, jak mám z kardiologie nařízeno. Vůbec mi nebude trapné přejít občas do chůze! Při společných výbězích se nebudu stydět říct si o zpomalení. Nebudu se předvádět a předbíhat do kopce víkendové cyklisty.
M - measurable - měřitelný - chci mít za rok touto dobou takovou fyzičku, že se budu moci přihlásit na nějaký ten běžecký podnik v roce příštím. Třeba absolvovat maraton v povolené tepové zóně v časové limitu.
A - achievable - dosažitelný - když budu pracovat na obecné vytrvalosti v kombinaci s všeobecnou fyzičkou, mělo by to být i přes nějaký ten handicap dosažitelné. To znamená běhat dlouhé pomalé výběhy a rozmělnit běh i do jiných sportů. Naučit se úsporný běžecký styl.
R - relevant - relevantní - ano, už mi jde jen o tu účast :)
T - time-bound - časově ohraničený - rok


Tak,  a je to venku. Ano, nedám si pokoj. Ano, a mám to zapotřebí :)

6 komentářů:

  1. Držím palce nevzdávej!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Co to je ... vzdát ... to slovo neznám :)

      Vymazat
  2. To jsem moc rada, ze do toho jdes s takovym odhodlanim. Super motivace, moc drzim palce a preju 365 pohodovych dnu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... to jo, to já jak se něčím nadchnu, tak mi odhodlání nechybí :) Díky :)

      Vymazat
  3. Vytrvalce nedelaji zadne cisla, ale to, jak se dokaze zakousnout. Drzim pesti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. věrná pravda :) nejdůležitější je si to všechno srovnat a pak už jen kousnout a nepustit :) Díky!

      Vymazat