neděle 16. června 2013

Nástrahy grilovaček

Už je tomu tak, že jako transportní prostředek, zejména o víkendu, volím svoje nohy. Hřeje mě pocit jakéhosi využití mého běhání pro dobro rodiny ... vždyť kolik já nám ušetřím peněz za benzín! :)
Dnes jsme si zaběhli k rodičům na zahrádku. A na grilovačku. Venku byla sice prádelna, ale jinak léto jak vyšitý. Konečně! Když jsme dorazili na místo činu, už se na nás čekalo. A tak to šlo rychle jedno po druhým ... masíčko, klobásky, grilovaný sýr, strouhaná buchta, pivo alko i nealko ...


Za nějaké 4 hodiny jsme se začali sbírat k odchodu, respektive k odběhu. Nohy najednou oteklý jak konve, hrudní pás jsem si musela povolit, abych se mohla nadechnout, ale moc to stejně nepomohlo. Jedinej, kdo byl rychle nastartovanej, byl Garmin. Naštěstí cesta ze zahrady vede z kopce, ale o to víc se to v nás začalo natřásat. Draly se z nás zvuky, nehody interpretace a zápisu. Připadala jsem si jak stokilová koule. Lilo ze mě jak z vola. Garmin ukazoval tempo, za které bych se nemusela stydět ... ale do kopce :)
Zatímco dosud jsme se skrývali v lese, teď nás čekalo to nejhorší. Průběh civilizací. Z posledních sil jsem zatahovala nafouklé břicho, když jsme probíhali kolem přelidněné zastávky. Taky obsazené zahrádky restaurací mi daly zabrat. Korunu této epizodě nasadil soused z vedlejšího vchodu, který nás před polednem viděl vybíhat. Zrovna byl před domem i teď, když jsme dobíhali. Přestal nakládat věci do auta, spadlou bradu a nevěřícně na nás zíral. Nejspíš jsme vypadali, že jsme celou tu dobu někde běhali ... kdyby jen věděl ... :)
A z toho platí poučení - nedělat na svých výbězích čtyřhodinové zastávky na grilovačce, když chceme zpátky po svých :)


8 komentářů:

  1. Bezet nekam na jidlo a zpet povazuju za ukazku a znameni zapaleneho bezce:)...i kdyz je to nejtezsi se najist malo nebo to potom vlacet s sebou.. presto je to super..
    at nam to beha.. 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Najíst málo, prostě nejde. To už jsem vzdala. To by mi musel někdo hubu zalepit :D Nevím, co s tou logistikou v takovémto případě dělat. Je to prostě neřešitelný problém ;-)

      Vymazat
    2. No to jsem rad, ze to neporusuju jedinej... I ty.. Tak to je zajimave, ted nevim jestli me to bude motivovat nebo naopak:).
      Asi to bude tezsi se prinutit k nejake discipline, kdyz i Renca...:)
      12:)

      Vymazat
    3. Ale disciplínu, tu já zas dodržet umím. Ale musím to mít v hlavě ... třeba jarní očistu - dopředu vím, že teď 4 týdny nebudu jíst to a to a dodržím to. Nebo teď mě inspirovala Barborka s 5:2 http://www.dailymotion.com/video/xvdbtt_eat-fast-live-longer-hd_shortfilms#.Ub7YckHWRvy a taky mi nedělá problém 2 nejíst. Ale jakmile je "povoleno", tak to se neudržím :) A o víkendech je povoleno :) Co by to bylo za život ... :)))

      Vymazat
    4. Jezisku, to je dobry pristup! :) To musim zkusit.. Co je dovoleno, je dovoleno, a kdyz ne, tak to nedelam.. :)
      Dik za inspiracku.. 12:)

      Vymazat
  2. Vy hubeňouři mě děsně štvete... :oDDDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli soudíš podle fotek, tak to stačí dát poměr stran 2:3 a je z tebe rázem hubeňour :DDD

      Vymazat
  3. Leono, moje rec! Hubenourum se to pise o grilovackach.... my normalni s tim musime zit :-).

    OdpovědětVymazat