neděle 15. září 2013

Do jaké patříš skupiny?

Jak se tak všude kolem mě zakládají především na sociálních sítích různé skupiny běžců, přátel běhu, ženských v běhu, maratonců a ultramaratonců, běžeckých bloggerů ... už pomalu přestávám mít přehled, kam vlastně patřím. Kam vlastně jen kvůli tomu rychlejšímu kmitání nožičkama, můžu vůbec patřit. Až mě to začalo docela otravovat. Přemíra informací, cizích zážitků a emocí, nespočet probíhajících závodů a komentářů k nim, článků plných utrpení a překonávání sama sebe ... je "přeběháno" a nějak mě to najednou přestalo bavit všechno číst. Když nám pak v práci přistála výzva k připojení se do celosvětového programu Live Healthy, který probíhá každý rok na podzim, moc se mi do toho nechtělo. Jenže to už jsem začala dostávat dotazy, jestli zase něco zorganizujeme, jestli budeme běhat ... Nakonec jsme dali se dvěma kolegy dohromady tříměsíční program Run Your Part 2013 a toto je výsledek:


A to bychom nebyli IT firma, kdybychom neměli nějakou sofistikovanou soutěž ;-) Letos pracujeme s koeficienty :) Za každý trénink máme body a těch je tím víc, čím větší je skupina běžců - zase skupina! :))) To znamená, že nevyhrává ten, kdo naběhá více hodin nebo kilometrů, ale kdo si k sobě sežene co nejvíce parťáků. Prostě sociální síť v praxi :) Máme různé typy tréninků a s nimi spojených skupin běžců - dlouhé pomalé výběhy, úseky, kopečky, krátké pomalé pro začátečníky, dlouhé rychlé ... Já jsem v dlouhých pomalých :) A co vy? Taky patříte do nějaké skupiny?

17 komentářů:

  1. S tou přemírou informací a tím "přeběháno" nemohu než se ztotožnit. Ale když má člověk prima parťáka a motivátory (byť by to byly body), taky to není k zahození. Jen ty body za "co nejvíce parťáků" bych asi oželela. Ideální pro mě by byla skupina solitérů :o))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Ono to není špatný, když na každý výběh přijde někdo jiný ... alespoň postupně trochu poznám, s kým vlastně pracuji :))

      Vymazat
  2. Velky souhlas...
    Zrovna jsem resil dva ukoly.. Prvni, aby Stin zase zacal psat blog:).. a druhy.. abych ja tim padem mohl z nasi dvojice zase odejit do ustrani:)..
    Diky vsem tem sitim:) jsem nasel radu velmi dobrych kamaradu a tak .. tak porad na nich jsem.. i kdyz si rikam.. je cas.. je cas honzo se zase stahnout do lesu:)..

    Chapu te.. MSF! at to beha! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzo, první úkol, koukám, splněn :) Gratuluji tobě, i nám :D
      S druhým to nepřeháněj ;-)
      Já taky našla spoustu přátel, reálných i virtuálních, ale tak nějak mi přišlo, že už přestávám běhat jen tak ... všechno je buď organizované (závody, společné výběhy), nebo zalogované ve skupině na Garminu na Behej.com, zapsané na blogu, v komentářích na Facebooku ... a začala jsem tajně závidět těm, kteří nemají nikde účet :D

      Vymazat
    2. No FB jsem nastesti pred dvema lety mohl zrusit... Na RF mam ucet, kam si pisu treningy, uz jsem premyslel, ze bych to nedelal:).. Na Garminu v zadne skupine nejsem, uploaduji 1x za mesic asi tak..:)
      Ale stejne si rikam, ze je na case se stahnout do lesu a do ustranni.. tim nemyslim uplne dramaticky, vcetne odstrizeni blogu:)... ale hlavne se na chvili odpojit.. v klidu se dat do kupy, promyslet co a jak na dalsi rok a potichu a v klidu si pobihat..
      Proto naprosto chapu, co pises.. rikam si, ze tradicne zijeme ve spojenych vesmirech..:). MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Virtualni bloggerska skupina ma tu vyhodu, ze nikdo nikoho nenahani, neotravuje, neorganizuje, pravidla tu zadny nejsou a clensky prispevky taky ne. Clovek vlastne nic nemusi a pritom ziskava spoustu motivace od druhych. Pro me je to naprosto idealni!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Ale jak začneš sledovat skupiny na fcb (a že jich je!)a různých webech a do toho vznikají nový časopisy a všude blikají reklamy na závody a chodí maily ať běžím to a nebo to a ať si přečtu tam a tam, jaký to minule bylo ... tak jsi pohlcena informacemi a zážitky druhých, že pak v určitém bodě zjistíš, že je čas vrátit se zase k sobě samé :) Což se mi stalo :)

      Vymazat
    2. Chapu, verim, souhlasim. FB a ruznym mailingum se branim jak cert krizi, protoze se bojim te zaplavy mailu a nabidek. Tak tak stiham obcas vybehnout, natoz vsechno to cist nebo dokonce reagovat... Jinak koukam, jakou mate v praci pocetnou bezeckou skupinu. To musi byt fajn pocit, rozbehavat ostatni!

      Vymazat
    3. To určitě. A to je na fotce víc než polovina nových tváří ... k tomu připočti asi dvacítku stávajících běžců ... a to jsme začínali před pár lety ve čtyřech. Z toho mám radost :)

      Vymazat
  4. Tak jsem se taky zapřemejšlel v jaké jsem skupině a vlastně v žádné být nechci .))
    Možná vlastně bych chtěl být ve skupině co běhá a scházi se na velké trojce (zapomneěl jsem kdo to prvni vyslovil) a to krušovickej, žebrácká a baroko :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zminil to myslim nedavno David.

      Vymazat
    2. Tak taková skupina dává ovšem smysl ;-))) Škoda že to mám daleko, měla bych na kontě o skupinu víc :D

      Vymazat
    3. Ano, já to byl a jsem moc rád, že se to ujalo. :)

      Vymazat
    4. Jaky daleko, prosim te... Mas to v podstate za rohem! Takze pristi rok se tam na tebe tesim! April.

      Vymazat
  5. Ja asi patrim do skupiny tech co to maj radi "dlouhy a pomaly" :) ... ale bez zavazku :) ... vobcas se sejit v hospode, jindy na startu a pak snad i v cili. Moc hezka jsou setkani presne po roce s lidmi ktere jsem od minuleho rocniku nevidel. I pres to se vitame jako stari znami ... a ani k tomu nepotrebujem FB, email, natoz telefon.
    Ruznorodost skupiny co se sesla na Baroku mi prisla absolutne fantasticka ... nekteri meli dokonce i tymove tricko ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to tak píšeš, tak se mi to zdá jako naprosto jasná věc, ale přesto přesně na tohle jsem si asi potřebovala přijít :)
      Jednou se na to "vaše" Baroko taky vypravím :)

      Vymazat
    2. S tím setkáváním po dlouhé době mám já problém, protože zapomínám jména a někdy i tváře. :D

      Vymazat