čtvrtek 8. května 2014

S kardiologem za zády

Cesta do Pavlova, kde se konal závod Okolo Pálavy, byla docela napínavá. Uzavřený sjezd z dálnice se objížděl přes silnice, které se taky opravovaly. Dojeli jsme na prezentaci tak tak. Ale fronta byla ještě tak veliká, že jsem se hned uklidnila. Netrvalo mi to dlouho, protože jsem zahlédla známou tvář ... a ta tvář mi zvedla adrenalin. Můj kardiolog. Můj doktor, kterému jsem odkývala, že to se závody nepřeháním. Jenže teď mě čeká první 3 kilometry pořádný kopec a tam to s pulsem nepřehánět nejde. Mám dvě možnosti. Buď se budu držet za ním nebo mu uteču.
Ve startovním koridoru si stoupá daleko za mě. Nemám na výběr. Vybíháme a kopec, který organizátor nazývá mírným, nám dává pěkně zabrat. A to nemluvím o jeho závěrečné fázi, kterou už i organizátor nazval strmou. Přecházím chvíli do chůze, běh je momentálně míň efektivní. Konečně máme krpál za sebou, všude kolem se ozývá těžké funění, včetně mého. Po rovince pak pěkně natáhnu krok, ale začne mě píchat nad srdcem. Normálně bych zpomalila, ale dnes se mi mihlo hlavou ... vždyť je za mnou doktor, tak je to v poho. Naštěstí se dech, tep i krok brzy srovnává a užívám si krásnou lesní cestu v chládku. Vbíháme na louku pod bílými pálavskými skalami. Jak do nich praží sluníčko, je to úchvatná podívaná. A pak už jde cesta z kopce. Běžím co to dá, snažím se kochat vinicemi, ze kterých vykukují Boží muka, nedalekou vodní plochou Nových Mlýnů, je to tu nádherná krajina. Po devíti kilometrech probíhám cílem a sotva popadám dech. Čekáme s Davčem až proběhnou naši kamarádi. Dobíhá i můj doktor. Nějak se osmělím a jdu ho pozdravit. Vítá mě úsměvem a slovy "takhle nevypadá pacient". To mě neviděl rudou před pár minutami! :) Ujišťuji ho, že do kopce jsem šla, a není to lež :) Prohodili jsme ještě pár slov a mně se docela ulevilo. Dávám si těstoviny s mákem a pivo. Za 150,- startovnýho, které obsahuje i triko, docela luxus. A když k tomu připočtu výhru za 2. místo v kategorii ženy B, jsem v plusu. Holt bejt stará, se někdy vyplatí ;-)))
Záznam z Garmina zde.

vínečko, které údajně ochutnala i anglická královna :)

Měla jsem se převlíct. Takhle vypadám, jak fotbalová rozhodčí :))

10 komentářů:

  1. Gratuluju, super výkon! Jsi tomu v závěru pěkně "šlápla na krk" kilák ke 4 minutám! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Báro :) Největší zásluhu na tom seběhu mají moje kolena :D

      Vymazat
  2. Tak to je peknej zazitek, dostala me ta uvaha: "nemuze se mi nic stat, bezi za mnou muj kardiolog :-))". A bedna k tomu!

    OdpovědětVymazat
  3. Po 4. místech konečně bedna. Gratuluji. Vidíš, že ta naše kategorie je vlastně bezva :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Postupně na to přicházím Moni :) Díky a těším se, že si někdy zase spolu vyběhneme.

      Vymazat
  4. No bedna?? uplne super!! zaslouzis si to!! Ovsem ta prihoda s kardiologem me fakt dostala.. jen doufej, ze to tady necte:)!
    At se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se povedlo no ... :)) Ale tak nějak to srdíčko posilovat musím, takže tady toto je takový můj tréninkový deníček :))

      Vymazat
  5. ...i jako rozhodčí vypadáš běžecky dost dobře!
    Gratulace veliká od spřáteleného oddílu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Tino :) Rohodčí se taky naběhá že? :) Ale nějaký barevný hadříky by to přece jen chtělo ... tuším co si budu přát k narokám :)

      Vymazat