sobota 1. března 2014

Malá cena Zlobice

Závod je to krátký a tak jsem se možná víc těšila na běh z Kuřimi zpátky domů, než na 7,2 km s číslem na hrudi. Ale popořádku ...

Tři Orlice

Když jsem se přihlásila s holkama do Běžseriálu, začala jsem hledat, kde bych mohla v okolí Brna první březnový víkend nasbírat bodíky za závodní kilometry a "vzala na milost" tento závod Kuřimské běžecké ligy. Z Brna je to "přes kopec". Vzala jsem si jen klíče, telefon, cukrovou tabletu, kapesník, 40 kaček na startovné, dvacku na jízdenku a vyběhla na vlak. U Orlovny v Kuřimi jsme už měly sraz s holkama z týmu, ale taky jsem tam potkala pár dalších kamarádů, což vždycky potěší.
Start závodu začal tak, jak jsem předpokládala. Rychle. Navíc začátek byl dlouho po rovině a had z běžců se brzy roztáhl a mizel v dáli. Omotával se kolem kopečku a za chvíli už bylo vidět barevná trička na jeho vrcholu. Stoupání bylo prudké, ale ne nijak dlouhé. Zato rovina zpátky do cíle, se mi zdála nekonečná.

cíl jsou ty domečky vpravo
Rovina, co nenechá člověka vydechnout a tlačí tempo nahoru. Celou dobu jsem se těšila, až si poběžím domů a nebudu muset tolik spěchat :) V cíli jsem byla za 38:29, čímž jsem si utvořila traťový rekord :) Zápisek z Garminu zde. A první bodíky pro tým máme s holkama v kapse :)
Snědla jsem dvě Horalky od pořadatelů (mimo jiné - v Orlovně bylo skvělé zázemí a milí pořadatelé) a ještě jsme počkaly na vyhlášení, abychom udělaly zvukovou kulisu kamarádce Hance, která v ženách vyhrála :)

gratulace Hance!
A hurá domů! No ... moje nohy byly rozhodně méně nadšené, než moje hlava. Ztuhlé svaly se ne a ne rozběhnout. Nějak jsem přecupitala město a ta paráda, na kterou jsem se těšila, začala až na polích.

z Kuřimi do Lelekovic

Závod se mi líbil, ale není nad to, jen tak si běžet a nemuset se nikam hnát. Pole už bylo oschlé, vykukovalo sluníčko a docela mě mrzelo, že je to do Brna opravdu jen kousek.

mokrohorské rybníčky
Když přičtu ranní běh na vlak, tak to byl dnes takový trojfázový půlmaraton. A všechna tato legrace stála jen 40 Kč za startovné (ve vlaku nepřišla průvodčí, tak jsem ušetřila i tu dvacku za jízdenku). Ať mi nikdo neříká, že na zábavu nemá peníze :)

6 komentářů:

  1. Renco, dalsi krasnej bezeckej den! Vidim to v barvach a fandim!

    OdpovědětVymazat
  2. Tož ještě víc a větší kapky!
    Já mám vždycky před krátkými závody takovou trému, že mně zajímá hlavně "to a letní" zázemí. Ale ten pocit po je zase docela fajn.
    Renčo, pozdravuj,prosím, Hanku! Přesídlila z Pardubic do Brna,přešla z blond do brunety a zdá se, že jí to svědčí! Že gratuluji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tréma nebyla, není proč :) Rychlík nejsem, takže žádné stresy :)
      Pokud se s Hankou uvidím, a snad jo, tak vyřídím :) Taky říkala, že Tě dlouho neviděla ..

      Vymazat
  3. Pěkně zvládnutá logistika trojfázového tréninku :o)
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, to mě nenapadlo, že to svoje pobíhání po celý den, můžu povýšit na trojfázový trénink :)))

      Vymazat